29 اسفند 1402
از سال ۱۳۹۱

درباره ارگانیان / نشریه برخط نخبگان بهبهان

در هیاهوی شهر کوچک بهبهان و در میان مشکلات عدیده ی مردم این دیار، بر آن شدیم تا بیایم مشکلات را ریشه یابی و اگر در توانمان بود پیشنهادی بدهیم خدمت گوش های شنوا.

کشتی وبسایت ارگانیان از ۱۲ بهمن ماه سال  ۱۳۹۲ در دریای متلاطم بهبهان انداخته شد. مقالات این وبسایت در زمینه های مختلف شهری شامل معرفی نخبگان بهبهان، بیان مشکلات شهری، مصاحبه با مسئولین و بیان دیدگاهها، معرفی پتانسیل های گردشگری و تاریخی این دیار و خلاصه هر موضوعی که محور بحث آن بهبهان باشد، در مجموعه این درگاه منتشر خواهد شد.

تلاش کرده ایم طیف نویسندگان ارگانیان را از جوانان متعهد و دلسوز بهبهانی بدون تعصب و وابستگی به طیف خاص تشکیل دهیم و بنا به سیاست های این وبسایت باید هر روز بر نویسندگان آن برای بیان دیدگاههای مختلف، افزوده شود. بنابراین در هر زمان آمادگی پذیرفتن هر نویسنده ای با هر نگاه فکری که البته حرفی برای گفتن داشته باشد را داریم. مسائل فنی وبسایت ارگانیان نیز بر عهده گروه نرم افزاری دیبا (دیبا سافت) بوده که با بکاری گیری بهترین متدهای طراحی، تلاش کرده اند فضایی مناسب را برای چشمان خسته و مهربان بهبهانی ها به ارمغان بیاورند.

تلاش مجموعه ارگانیان بر آن است تا گوشه ای از دردهای این شهر را سامان بخشیده و کمکی هر چند ناچیز به این دیار تاریخی و ارزشمند، کرده باشد. (انشالله)

مراحل ثبت وبسایت ارگانیان :

ثبت در سایت ساماندهی وزارت ارشاد (۱۳۹۳/۰۴/۱۹) :

 

مجوز ارگانیان

 

ثبت نهایی وبسایت، در دست اقدام است.

با تشکر / هیئت تحریریه وبسایت ارگانیان

 

جهت همکاری با ما، به صفحه مشارکت رجوع کنید.

    سلام
    من به عنوان یکی از شهروندان بهبهانی که ساکن شیراز هستم واقعا تاسف می خورم که ما با این همه امکانات ودرآمد ؛ بهبهان را تبدیل به شهر ارواح کرده ایم ورودی شهر که وارد میشوید با بوی تعفن وزباله روبرو میشوید ومنظره بد تفرق اشغال در کنار جاده – وارد شهر که می شوید با خیابانهای کثیف و پر از چاله و..
    من ذره ای اشکالات وسوء مدیریت در شهر را عنوان کردم
    آیا شهری به این قدمت و افراد تحصیل کرده سزاوار این وضع است
    در بازدید بعدی تعداد دیگری از معایب را مورد بررسی قرار می دهیم

    به یاد “بشیرنذیر”
    به امید به فردایی بهتر با “ارگانیان”
    بعد از مدت ها دوری از فضای وب، دوباره ذوق نوشتن دارم؛ آن هم به پاس تقدیر از نویسندگان و مدیران وبسایتی که در این روزها بار دیگر رونق و صفایی به فضایی وب بهبهان داده است. به پاس تقدیر از وب نویسان جوان خوب شهرم در “ارگانیان”.
    چند سال است اسفندماه که می رسد به یاد روزی می افتم که تصمیم به تعطیلی ” وب سایت بشیرنذیر” گرفتم..
    اگر درست به خاطرم باشد، ۱۲ اسفندماه ۸۸، روزی بود که “بشیرنذیر” از فضای وب خداحافظی کرد. بی مقدمه. و هنوز که هنوز است نتوانسته ام آنگونه که شایسته و بایسته است، از مدیران و نویسندگان فوق العاده اش تشکر و مهمتر از آن عذر خواهی کنم…
    وبسایتی که در زمان خودش و به واسطه نویسندگان توانمندش به جایگاه بسیار خوبی رسید و این اتفاق نمی افتاد اگر هر کدام از عزیزانم که هر کدام وبلاگ های شخصی خودشان را داشتند و اندیشمندانی بودند که دلسوزانه برای بهبهان می نوشتند و فعالیت می کردند در این راه همراهی ام نمی کردند. این وب نویسان بهبهانی بودند که بعنوان همکار و نویسندگان بشیرنذیر به من افتخار دادند و همراهی ام کردند و بشیرنذیر محفلی شد برای گرد هم آمدن دوستان و عزیزان وب نویس بهبهان و توانست مخاطبان خوبی جلب کند.مطالبش دیده شود و خوانده شود.در “ندای بهبهان” و “شرتو” و”شوشان” و “لرنا” و “خوزنا” و…مطالبش بازنشر داده شود. برخی مطالبش در خصوص تقسیمات کشوری تا استانداری خوزستان برسد و دیده شود.
    “بشیرنذیر” به این جایگاه نمی رسید اگر همراهی دوست عزیزم علیرضا شکری نسب (مدیر پایگاه خبری بهبهان وب)، دوست و برادر عزیزم “میثم امانی ( رتبه ۱ دکترای فلسفه،استاد دانشگاه، شاعر و نویسنده وبلاگ من نیستم) ، جناب پیمان عزیز ( نویسنده فوق العاده توانمند یکی از اولین وبلاگ های بهبهانی نویس (بهبهان شهر ما) که هنوز هم پا برجاست و آرزو می کنم هرکجا هست خدایا به سلامت دارش…)، دوست عزیزم جناب فرزاد صدری ( سردبیر وقت خبرگزاری ایسنا در استان فارس، مدیر و نویسنده وبلاگ صفای بهبهان، مدیر پایگاه های خبری در شیراز و …. که مقالات و گزارش های خبری اش بارها و بارها مورد تقدیر قرار گرفته)، کورش قناطیر عزیز (مدیر وبلاگ وزین نوراندیش که بعدها فعالیت اش متوقف شد)، بامداد ممتازان عزیزم (نویسنده وبلاگ بهبهان-آرامیس و همکار سابق نشریات همدلی، ندای بهبهان و…)، سرکار خانم سعادتی (نویسنده وبلاگ ….)، جناب ایرجعلی بهمن پور و دوستانی که بعدها به ما پیوستند.
    جناب پیله ور، دوستان عزیزم جناب علوی (وبلاگ وزین صبح بهبهان)، جناب روحی پور و دیگرانی که هریک نقشی بسزا در رونق وبنویسی داشتند.
    مطالبی خبری و عمدتا تحلیلی در خصوص مسایل جاری بهبهان. قلع و قمع درختان خیابان عدالت و ریشه کن کردن درختان و خاکبرداری بیشه زارهای خارستان، لزوم تاسیس شرکت بهره برداری نفت و گاز بهبهان و ..
    اما پس از خاموشی پایگاه خبری-تحلیلی بشیرنذیر تا مدت ها چراغ وب نویسی در بهبهان رو به خاموشی رفت و به جز یکی دو وبلاگ که گاه به گاه مطالبی می نوشتند، شاهد اقدام موثری نبودیم..تا این که این روزها شاهد جان گرفتن دوباره فضای وب بهبهان هستم و خوشحالی ام از این رویداد غیر قابل وصف است.
    دیدن جوانانی صاحب اندیشه و دارای قلمی توانا که مسائل جاری را به خوبی پوشش می دهند، خبر رسانی می کنند و تحلیل های خوبی ارائه می دهند به واقع خوشحال کننده است.
    “ارگانیان” در مدت حضورش توانسته حوزه های خوبی را پوشش دهد و اعتماد مخاطب را جلب کند. در بحث اخبار، گفتگو، تبلیغات موثر در نشر فرهنگ عامه، تقدیر از پیشکسوتان حوزه فرهنگ و تاریخ، نقد دلسوزانه، بیان عملکرد ادارات و … گام های خوبی برداشته و امید است که این راه مستمر و ادامه دار باشد و ارگانیان به جایگاه واقعی خود که باید باشد برسد، جایگاهی که بعنوانی تریبونی منصف و قابل اعتماد بتواند اعتماد مدیران و عموم شهروندان را هم به خوبی جلب کند و رابطی قابل اعتماد میان مردم و مسئولین باشد.
    با راهی که ارگانیان در پیش گرفته و استفاده مطلوب از ظرفیت نویسندگانش، رسیدن به این جایگاه چندان هم دور نیست..
    برای سجاد فرجیان پور، سید سجاد رافع و هیات تحریریه خوب ارگانیان آرزوی روزهایی خوب و سرشار از موفقیت می کنم.

    “صادق آصفی”

    استان آریاگان(ارگان)جایگاه واقعی بهبهان
    به نام خدا

    ان الله لایغیرمابقوم حتی یغیروامابانفسهم.
    “هماناخداوند سرنوشت هیچ قومی را عوض نمی کند مگر آنکه آن قوم سرنوشت خود را عوض کنند”. سوره ی رعد آیه ی ۱۱

    شهرستان باستانی دارالمومنین بهبهان با نام قدیمی ارگان با قدمتی ۱۰۰۰۰ ساله مرکز حکومت سلسله پادشاهان عیلامی (از مظاهر اولیه تمدن ایرانی) و مرکز حکومت پادشاهان ساسانی بوده و …

    …مردم بهبهان در پیروزی انقلاب اسلامی و در زمان جنگ تحمیلی نقش گسترده ای داشتند.به طوری که ۱۲۰۰ شهید و سرداران کشوری،همچون سرلشکر دکتر بقایی، سرلشکر دقایقی،سرتیپ مهندس فنی،سرتیپ شمایلی،باقری و بهروزی موید آن هستند.

    شهر بهبهان مهد پرورش علما و دانشمندانی چون آیت الله سید عبدالله بهبهانی،علامه وحید بهبهانی،علامه قطب الدین بهبهانی (آخوند ملا علی بهبهانی)،آیت الله شیخ هادی مجتهدی،آیت الله مصطفوی،آیت الله سید محمدعلی مرتضوی،آیت الله سید میرعلی مرتضوی،آیت الله مدرس بهبهانی،دکتر حمید بهبهانی وزیر اسبق راه و ترابری ورئیس گروه عمران دانشگاه علم وصنعت تهران و شاعرانی چون میرزای شوقی،سید محمد سید ، استاد تقی آصفی ،علی خادمیون ، دکتر سعید محمدحسنی،خیرالله محمدیان،حاج بشیرتجلی،محمدتقی مرتب و… بوده و می باشد.

    بهبهان نیز با وجود آرامگاه امامزادگانی چون امامزاده حیدر ابن موسی کاظم (ع) برادر تنی امام رضا (ع)،امامزاده فضل ابن موسی کاظم (ع)،امامزاده شاه میرعالی حسین بن موسی کاظم (ع) و بیش از ده ها امامزاده دیگر معطر و نورانی گردیده است.

    بهبهان روزگاری مرکز ایالت ارگان از بندر دیلم و تمامی استان کهگیلویه و بویراحمد و شرق خوزستان و قسمتی از چهارمحال بختیاری بوده است و سپس با یک پله تنزل از سال ۱۳۰۵ تا سال ۱۳۴۲ تبدیل به فرمانداری کل کهگیلویه و بویر احمد فعلی با نام “فرمانداری کل بهبهان” شده است و در همان سال ۱۳۰۵ هفدهمین شهرداری کشور در شهر بهبهان راه اندای شد و از سال ۱۳۴۲ باز هم با یک پله تنزل به علت شورش ایل بویر احمد و نفوذ افراد صاحب نفوذ در امور اجرایی و سکوت مردم و مسئولین بهبهان این شهر از مرکزیت افتاد و تبدیل به یکی از شهرستان های مهم ،اما نه به عنوان فرمانداری کل گردید،که نقشه های کشوری وقت موید آن است(به استناد مرکز آمارایران شهربهبهان درسال۱۳۳۵دارای جمعیت۳۰۰۰۰نفروشهریاسوج دارای جمعیت۳۴نفربوده است).

    اما با همه ی این تفاسیر،عملا تا سال ۱۳۶۰ همچنان مرکز اقتصادی سیاسی و انتظامی استان کهگیلویه و بویراحمد و شرق خوزستان باقی ماند و در طول پنجاه سال گذشته تا کنون با جدا شدن شهرستان هایی از آن مثل باشت گچساران،دهدشت،بهمئی،چرام،امیدیه، ماهشهر ، و هندیجان به شهرستانی منزوی تبدیل شده است که به صورت حرکتی لاک پشتی در جهت توسعه و ترقی در حرکت است و متاسفانه این روند تجزیه و منزوی کردن بهبهان کماکان ادامه دارد و حال بحث جدایی زیدون و آغاجاری توسط آقای علمدار دره شوری،رئیس شورای اداری شهرستان بهبهان مطرح است.(شهرستان های هفتگل،رامهرمز،رامشیر در طول صد سال گذشته از بهبهان جدا شده اند.)

    طبق آمار ارائه شده توسط مرکز آمار ایران،شهر بهبهان در سال ۱۳۳۵ با ۳۰۰۰۰ نفر جمعیت،سی امین شهر پرجمعیت کشور و در سال ۱۳۸۵ با ۱۰۱۰۰۰ نفر جمعیت،هفتاد و هشتمین شهر از لحاظ جمعیت بوده است که متاسفانه نشان از عدم توجه و فراموشی بهبهان مظلوم توسط مسئولین کشوری از نظر امکانات رفاهی زندگی،اشتغالزایی، راه،صنعت و عمران شهری و خلاصه عدم توجه به زیر ساخت های توسعه و کوچ مردم به دیگر شهرها بخصوص کلانشهرها و بلعیدن تمامی سرمایه های مادی و انسانی بهبهان توسط کلانشهرها و البته عدم توجه به عدالت محوری شامل تقسیم عادلانه ثروت کشور و عدم توجه به توسعه متوازن منطقه ای و نیز سکوت مردم بهبهان دارد.

    اما هراشتباهی با پیگیری مستمر تا حصول نتیجه قابل جبران و برگشت است.در سال ۱۳۳۵ جمعیت شهرستان های کرج،بندرعباس،بوشهر،اندیمشک،ماهشهروایذه کم تر از بهبهان بوده است و اکنون آنها از بهبهان جمعیت بیشتری دارند.عوامل ذکر شده به صورت مختصر همگی دلالت بر عدم پیشرفت بلکه عقب ماندگی بهبهان دارد.

    به نظر می آید اولین گام در جهت جبران این عقب ماندگی،راه اندازی استانی با مرکزیت بهبهان است.مهمترین دلایل تاسیس و راه اندازی این استان به مرکزیت بهبهان نیز به شرح زیر است:

    ۱- نزدیکی به بنادر صادراتی

    ۲- موقعت و پتانسیل بالای کشاورزی (وجود دو رودخانه دائمی و دو رودخانه فصلی و همچنین دشت های حاصلخیز و سد های تنظیمی و کشاورزی)

    ۳- موقعیت مهم دامپروری (وجود مجتمع های دامپروری صنعتی و سنتی و تولیدات دامی بهبهان که در سطح کشور دارای رتبه عالی بوده و فعلا بحث منطقه ویژه اقتصادی بهبهان در مجلس و دولت مطرح است.)

    ۴- موقعیت گردشگری باستانی و تاریخی ۱۰۰۰۰ ساله به مرکزیت ارگان که از میراث های ایران کهن و سلسله عیلامیان بوده و داشتن آن همه آثار باستانی و توریستی مانند بزرگترین مجتمع آب درمانی کشور در چشمه گراب،پتانسیل بالای بهبهان را در صنعت توریسم نشان می دهد.

    ۵- رضایت مردم شهرستان های اطراف که در گذر زمان از بهبهان جدا شده اند و یک نظرسنجی از آنها موید این موضوع است.

    ۶- محرومیت بهبهان و شعاعی دایره وارازشهرهای اطراف مانندامیدیه،آغاجاری،هندیجان، دیلم،گچساران،دهدشت،چرام،چاروسا، دیشموک،باشت،لنده،زیدون،تشان و… که با مرکز شدن بهبهان چهره محرومیت از تمام آنها زدوده می شود.

    ۷- فاصله زیاد بهبهان با اهواز (بعنوان مرکز استان خوزستان) که ۲۰۵ کیلومتر است از دلایل اصلی رکود بهبهان و شهرهای اطراف بوده است.

    ۸- قرار گرفتن بهبهان در شاهراه اتصال استان های غربی به جنوب و شرق کشور و عبور جاده اصلی ترانزیتی اهواز-شیراز و بندرامام-شیراز و در آینده ی نزدیک،اهواز-اصفهان و بندر امام-اصفهان از مسیر بهبهان.

    ۹- دشت و هموار بودن بهبهان که به راحتی قابل گسترش است.

    ۱۰- جمعیت:جمعیت شهربهبهان ۱۳۰۰۰۰ نفر و شهرستان بهبهان ۲۱۰۰۰۰ نفر است که بزرگتر از تمامی مناطق همجوار است.،ما همیشه ملاک برای مرکز استان شدن یک منطقه جمعیت نیست: به عنوان مثال در استان کرمان شهرستان های رفسنجان و سیرجان فرمانداری ویژه بوده و پر جمعیت تر از جیرفت هستند،اما بخاطر محرمیت جیرفت و شهرهای جنوب کرمان،جیرفت در حال تبدیل شدن به مرکز استانی جدیددر جنوب استان کرمان فعلی است.

    ۱۱- موقعیت صنعتی خدادادی:مخازن و منابع نفت و گاز و سیمان و آجر و ماسه و آهک و فسفات و نیز نیروگاهها و سدها و پالایشگاه های گاز بیدبلند ۱و۲

    ۱۲- موقعیت علمی دانشگاهی،تحصیلات و استعدادهای بی نهایت فرزندان این شهرستان: وجود دانشگاه صنعتی خاتم الانبیا،دانشکده پیرا پزشکی و تصویب دانشکده پزشکی با هزینه سه خیر،دانشگاه پیام نور،دانشکده علوم قرآنی امام سجاد(ع)،دانشکده تربیت معلم امام صادق (ع) و دانشگاه آزاد اسلامی در شهرستان بهبهان و سوابق درخشان علمی و دانشگاهی و افتخارات دانش آموزان در سطح کشوری و جهانی که نمونه اخیر آن کسب رتبه دوم سرکار خانم سارا تراب در کنکور علوم انسانی از بهبهان است.

    ۱۳- تصویب راه آهن های اهواز-بهبهان- شیراز،اهواز-بهبهان-بوشهر،بندر امام-بهبهان

    ۱۴- تصویب فرودگاه بهبهان .

    ۱۵- وجود ۲۴ شهرستان خوزستان و ۲۶ شهرستان فارس که در حال افزایش تعدادهم می باشند که هم بار زیادی را روی اهواز و شیراز دارند و هم به دلیل عدم مدیریت صحیح و رسیدگی دقیق (گستردگی هر دو استان فارس و خوزستان)،به ضرر شهرستان های دو استان است و چون بهبهان در میان این دو استان واقع شده است توسط مسئولین وزارت کشور می تواند با تغییر شهرستان های تابعه یاسوج و احداث استانی به مرکزیت بهبهان،استان های فارس و خوزستان را تعدیل کرد.

    ۱۶- شتاب گیری پله های ترقی و پیشرفت بهبهان و جبران محرومیت ها و رساندن بهبهان به جایگاه واقعی آن و کمک به زمینه سازی برای بازگشت مغزها و منابع مالی به وطن و دیار خود.

    ۱۷- پاداش ایثارگری بهبهان در طول سالهای انقلاب و جنگ و احترام به مهدپرورش علمای دینی و همچنین پیشرفت آرامگاه برادران امام رضا (ع) و توجه به مهد شعرای بهبهانی در طول تاریخ.

    ۱۸- وجود بخش عمده ای از سرمایه عمومی در گردش کشور (نقدینگی) به دست مردم بهبهان به دلائل کشاورزی،دامپروری،صنعت،معادن و…که عامل مثبتی است بر مرکز استان شدن بهبهان.

    ۱۹- وجود تاریخ و قومیت های مشترک بین بهبهان و شهرستان های اطراف.

    ۲۰- بهبهان بخاطر اعتقادات مذهبی قوی مردم،مرکز تجارت شهرستان های اطراف از خوزستان،بوشهر و کهگیلویه و بویر احمد است.

    ۲۱- بهبهان در طول تاریخ مناسب ترین کانون سیاسی،اقتصادی،فرهنگی،طبیعی و اجتماعی شهرستان های اطراف بوده است.

    ۲۲- جمعیت خوزستان از جمعیت کل ۵ استان همجوارش(لرستان،ایلام،چهارمحال و بختیاری،بوشهر و کهگلویه و بویراحمد)بیشتر است که این موضوع درباره استان فارس تقریبا مصداق دارد و هر کدام از استان های مزبور می توانند به سه استان تقسیم شوند که در آن صورت تمامی شهرستان های آن ها با سرعت بیشتری رشد و توسعه و ترقی می کنند.

    ۲۳- وجود قومیت های مختلف خوزستان،احتمال اختلاف این قومیت ها را افزایش می دهداما استان های دیگر یک قومیت با یک زبان مشترکند که لازمه آن تقسیم به سه استان است.

    راهکارها و وظایف مردم و مسئولین جهت تحقق هدف مرکز استان شدن بهبهان:

    در صورت تحقق”مرکز استان شدن بهبهان” تمامی شاخصه های توسعه و مظاهر تمدن که در مراکز استانهای دیگر قابل مشاهده و ملموس است را با خود یدک می کشد،پس اگر صدها و هزاران بار بیشتر از دیگر مسائل به آن پرداخته و روی آن سرمایه گذاری شود ارزش آن را دارد و برای تحقق این خواسته،تلاش های بی وقفه وب نویسان،روزنامه نگاران،نویسندگان،دانشمندان،دانشگاهیان،علمای دینی،مسئولین شهری،بخصوص فرماندار محترم و نماینده مجلس و ریاست شورای شهر به همراه اعضای محترم آن شورا و از همه مهمتر مردم فهیم و نجیب بهبهان لازم است.

    مرکز استان شدن بهبهان نیازمند انجام موارد ذیل است:

    ۱٫ اتحاد مردم و مسئولین شهری :مسئولین وزارت کشور زمانی با مردم بهبهان بر سر میز مذاکره می نشینند که مردم و مسئولین متحد و یکسو ، بر مطالبه حق و حقوق خود باشند.فراموش نکنید که با تاکید بر مراحل قانونی اتحاد مردم و مسئولین،این مهم،دست یافتنی تر خواهد شد.(مثل مرکز استان شدن قزوین)

    ۲٫ تعامل با مسئولین شهرستان های اطراف و جلب رضایت آنها

    ۳٫ تشکیل ستاد فعال به منظور شروع فعالیت با مجوز از نهادهای ذیربط برای شروع فعالیت ها در چارچوب قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران

    ۴٫ تشکیل جلسات کارشناسی که حداقل ماهی یک بار و با پیگیری سرسختانه تا حصول نتیجه ادامه یابد.

    ۵٫ پرهیز از گفتگوهای نا امیدکننده بخصوص در بین مردم

    ۶٫ نوید زندگی بهتر به همشهریان عزیز بخصوص و جلب حمایت آنها

    ۷٫ ایجاد خودباوری در بین مردم.

    دوستان و بزرگواران راهی را که ما در پیش داریم پر از مشکلات قانونی،فرهنگی و … است.لطفا قبل از پیوستن به جمع حامیان مرکز استان شدن بهبهان ناامیدی را از خود برانید.در این راه پرپیچ و خم فقط به خداوند و حضور شما دلگرمیم.

    به امید موفقیت و سربلندی بهبهان

    نویسنده : محمد پیله ور

    برچسب‌ها: بهبهان , استان آریاگان , استان ارگان , استان ارجان , استان بهبهان
    نوشته شده در چهارشنبه یازدهم اسفند ۱۳۸۹ساعت ۱۰:۳۵ نویسنده محمد پیله ور(پیله وایه)
    آرشیو نظرات

    شرکت بهره برداری نفت وگازبهبهان
    به نام خدا

    شهرستان باستانی دارالمومنین بهبهان دارای مخازن وحوزه های نفتی وگازی فراوانی مثل رگ سفید۱

    ،رگ سفید۲،پازنان۱،پازنان۲،خائیز،چاه ماری،آغاجاری،کرنج پارسی ومنصوریه بوده که متاسفانه ده ها سال است که حوزه های مزبورروی”شرکت بهره برداری نفت وگاز گچساران”و”شرکت بهره برداری نفت وگاز آغاجاری”(واقع در شهرستان امیدیه)تقسیم شده است که فقط وفقط مخازن نفت وگاز زیدون بهبهان دارای صدحلقه چاه بوده که روزانه دویست هزار بشکه ی نفت از آن به گوره ی گناوه وسپس به جزیره ی خارک جهت صادرات ارسال می شوند.

    تاسیس شرکت های نفتی عامل نعمت برای همسایگان بهبهان (گچساران،امیدیه)وعامل نقمت برای بهبهان بوده است:

    ۱) شرکت نفت عامل توسعه وترقی صنعتی وعمران شهری همسایگان ما وحتی عامل شهرستان شدن آنها(جدایی گچساران از بهبهان وشهرستان شدن سال ۱۳۳۰،جدایی امیدیه ازبهبهان وشهرستان شدن سال۱۳۷۶)بوده است.

    ۲) اشتغال نیروهای بومی کارگری همسایگان ما، اما اداره ی کار بهبهان چنین مجوزی ندارد.(به کارگیری کارمندی همشهریان ما برای مدارک تحصیلی فوق دیپلم به بالا در این شرکت ها هیچ ربطی به این موضوع ندارد وهمشهریان ما در شرایط مساوی با دیگر هموطنان از تمام نقاط کشور با آگهی روزنامه ها استخدام شده اند.)شهرستان هایی مثل گناوه ودیلم که حوزه های نفت وگاز داشته اما مثل ما شرکت نفت ندارند،از این جهت ازما جلوترندوتاحدودی نیروهای کارگری حوزه های نفتی شهرستان خودرا از اداره ی کار خود معرفی می کنند.

    ۳) سهمیه ی دودرهزار نفت وگاز سالیانه ی همسایگان ما در مقیاس میلیاردتومان وسهمیه ی سالانه بهبهان درمقیاس میلیون تومان است:به عنوان مثال در سال ۱۳۸۶سهمیه ی دودرهزار استان خوزستان ۶۶میلیاردتومان بوده که ۳۳میلیاردتومان آن سهم اهواز،۵/۱۵میلیاردتومان سهم رامهرمز،۹/۹میلیارد تومان آن سهم امیدیه وسهم بهبهان فقط۷۰۰میلیون تومان بوده است.علاوه براین سهمیه،شرکت های نفتی همسایگان درتمامی ساخت وسازها یارویاورشهرستان است.همین بس که فرودگاه های داخلی امیدیه(راه اندازی سال۱۳۸۷) وگچساران(راه اندازی سال۱۳۸۹)تماما بابودجه ی نفت ساخته وتکمیل شده وزمین های آنها هم مال شرکت نفت بوده اند.

    ۴) شهرداری های شهرهای دوگنبدان وامیدیه عوارض هنگفتی از شرکت نفت دریافت می کنند اما شهرداری بهبهان حتی یک ریال هم تاکنون نگرفته است.

    ۵) در شهرستان های همسایه،کارخانجاتی جانبی هم با توجه به وجود شرکت نفت احداث وراه اندازی شده که هم باعث ایجاد اشتغال وهم باعث صنعتی تر شدن آنها شده است مثل کارخانه ی ماشین سازی(ساخت شیرآلات ودیگر ادوات مصرفی در شرکت نفت)،کارخانه ی دستمال کاغذی،کارخانجات صنایع غذایی بعلت اینکه شرکت نفت مشتری دائمی وخریدار عمده ی خوبی برای این کارخانه هاست.

    مسئولین شهری گچساران همه جا ادعای تامین ۲۵درصد از صادرات نفت کشور از گچساران راکرده اندوامتیازات گوناگونی هم برای گچساران درقبال آن گرفته اندوحتی آقای ثمره هاشمی دستیار ارشدرئیس جمهور در سفراستانی به گچساران ادعای تامین یک سوم صادرات نفت کشور ازگچساران رانمود در صورتی که حدود ۵۰درصد مخازن نفت وگاز” شرکت بهره برداری نفت وگازگچساران”در حوزه ی استحفاظی شهرستان های بهبهان،دیلم ،گناوه وبرازجان واقع شده ونیز ازاین ۵۰درصدمزبورسهم شهرستان های دیلم،گناوه وبرازجان بسیاراندک است.

    البته فراموش نشودکه شرکت های نفتی همسایگان هم بی انصافی نکرده ودر قبال مکش نفت مخازن وحوزه های نفتی بهبهان،باعث خسارات زیادی به محیط زیست بهبهان شامل آلودگی هوا،رودخانه ها وزمین های مستعد کشاورزی ونیزباعث خسارات زیادی به محوطه ی باستانی ارجان با قدمت ده هزارساله شده که تاریخ وهویت ماراهم تهدید نموده است.

    مقاله حوزه های نفتی حقیر در گاهنامه ی نوآوری چاپ شهریور ۱۳۸۷با عنوان”کنکاشی برتحولات نفتی حوزه ی بهبهان”به چاپ رسید که با توجه به کاغذی بودن آن حتی با شمارگان کم (درمقابل مقالات اینترنتی که مخاطب کمی دارد)باعث همهمه ای در شهر شدوحتی خیلی از همشهریان اطلاعی نداشتند که بهبهان حوزه های نفتی دارد.

    از طرف دیگر در سفرهای استانی این موضوع را بصورت نامه درخواست”تاسیس شرکت نفت وگاز بهبهان”به دولت نمودم که درسفرهای اول ودوم با ارجاع نامه ها به “شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب-اهواز”جوابی از آن شرکت با شرح ذیل آمد:

    مطابق تبصره ی ۱ماده ی ۷ قانون چهارم توسعه،تشکیل شرکت های دولتی صرفا با تصویب مجلس شورای اسلامی می باشد.

    که مجددا در سفرسوم با ورود دکتر ذبیحی به بهبهان،نامه ی جدیدی نوشته وهمراه با کپی نامه های سفرهای قبلی وجواب آنها،خواستار ارجاع نامه به مجلس شورای اسلامی شدم ونامه ها راهم به فرماندارمحترم جناب آقای مهندس توفیقی وهم به امام جمعه ی محترم جناب حاج آقا سلیمانی دادم تا بدست آقای دکتر ذبیحی دهند که تاکنون جوابی برای نامه ها بدستم نرسیده و باید نماینده بهبهان در مجلس جناب حاج آقا موحدبا جدیت تمام مسئله را تا حصول نتیجه پیگیری نمایندو می دانم که ایشان اگر بخواهند قدرت وتوانایی “تصویب شرکت بهره برداری نفت وگاز بهبهان در مجلس”را دارند.

    به یاددارم که دوسال پیش که قراربودادارات مرکزی شرکت های نفتی،گازی وپتروشیمی از عسلویه به شیراز منتقل شود،مردم ومسئولین بوشهر متحد ویکصدا به اعتراض با مسئولین وزارت نفت وحتی اولتیماتوم یک ماهه به وزیر نفت وقت دادند وبرسر خواسته های خود پافشاری نمودندوروزنامه های محلی هم پوشش خوبی به قضایا دادند ونتیجه هم گرفتند که کارهمگان(مسئولین،مردم وروزنامه نگاران)واقعا ستودنی بود وانتظارات متقابلی هم از مردم ومسئولین بهبهان می رود چون که حق گرفتنی است وبایدتا تاسیس”شرکت بهره برداری نفت وگاز بهبهان”برروی خواسته ی به حقمان پافشاری نمائیم.

    محمّد پیله ور

    برچسب‌ها: بهبهان , نفت بهبهان , شرکت نفت بهبهان , مخازن نفت وگاز بهبهان , شرکت بهره برداری نفت وگاز بهبهان
    نوشته شده در دوشنبه شانزدهم اسفند ۱۳۸۹ساعت ۱۳:۲۲ نویسنده محمد پیله ور(پیله وایه)
    آرشیو نظرات

    سلام..جا دارد از مهندس فرزام سقاوی جوان باهوش و خوشفکر بهبهانی که در شرکت تولیدی صنعتی فراسان به عنوان مهندس ناظر خطوط لوله در اهواز مشغول بکار میباشد در این سایت یادی کنم و اینکه ایشان در دیماه ۱۳۹۳ موفق به کسب اولین مخترع دستگاه نصب لوله های فایبرگلاس شد در حالیکه در تمام دنیا لوله های فایبرگلاس بصورت دستی در سایت های اجرایی نصب میشوند این مهندس جوان بهبهانی که از خانواده باشخصیت و باسواد سقاوی هستش با طراحی این دستگاه کمک شایانی به صنعت کشور کرد متاسفانه انعکاسی در سطح شهر بهبهان داده نشد در حالیکه شرکت فراسان و انجمن جوش ایران از این مهندس جوان آقای فرزام سقاوی قدردانی کردند خوب بود خانه نخبگان شهرش از این موفقیت جهانی پوشش خبری میکرد ..آقای سقاوی متولد شهر بهبهان و خانه پدریشان در منطقه ذوالفقاری است..به امید موفقیت روز افزون جوانان بهبهان و ایران

    ▪️من عاشق سفیدی دلهام▪️

    سیاهی سفیدی پوست ما آدما..
    بازی رنگی روزگاره..
    سفیدی دلهای آدما..
    بهتر از سیاهی سفیدی پوست ما آدماست..
    من عاشق سفیدی دلهام..
    متنفر از سیاهی دلهام..
    سیاهی سفیدی پوست ما آدما..
    بازی رنگی روزگاره..
    دوست داشتن سفیدی پوست آدما..
    عاقبت ،سیاهی دل ما آدماست..
    من عاشق سفیدی دلهام..
    ▪️فرزام سقاوی▪️

    تقدیم به همه کسانیکه در راه عدالت و حقوق بشری گام بر می دارند

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

یک سال پیش