بی شک وضعیت ساکن و بدون پیشرفت بهبهان در سال های اخیر حرف دل بسیاری از دلسوزان بهبهان و بعضا مسئولین بهبهانی نیز بوده است. مقالات زیادی در رابطه با دلایل عدم پیشرفت بهبهان، ایده هایی برای بهبود شرایط در سال های اخیر منتشر شده و برخی از آن ها نیز از نقطه نظر های مختلف این معضلات را بررسی نموده اند. تا حدودی بررسی های به عمل آمده منطقی و درست به این معضلات نگاه کرده اند، اما در این مقاله نگارنده بر آن شد تا زاویه دیدی متفاوت را مطرح نماید شاید درمانی بر بیماری لاینحل شهرمان بهبهان شود.

انتقاد همیشه در میان اصحاب رسانه ابزاری کاربردی و تاثیر گذار محسوب می شده است، بخصوص در میان خبرنگاران و منتقدان بهبهانی و صد البته مردم شریف بهبهان. به طور کلی تاریخ نشان می دهد که عموم مردم علاقه بیشتری به انتشار اخبار منتقدانه و در ضدیت و کوبیدن مسئول و یا سازمان خاصی دارند تا انتشار اخبار حمایت کننده، چون فرد حمایت کننده در جامعه ما و به طور خاص در شهر بهبهان، محکوم به این موضوع است که می خواهد با این حمایت به مقاصد شخصی خود برسد. البته تا حدودی این طرز فکر با توجه به فرهنگ و عرف سیاسی حاکم بر ایران قابل قبول است. نویسنده در این مقاله قصد دارد تا فرهنگ پوشیدن عینک خوش بینی و دیدن نیمه پر لیوان را در هیاهوی سیاسی بهبهان ترویج دهد.

با کمی تفکر و رجوع به سال های اخیر، می توان شرایط حاکم بر انتخابات مجلس بهبهان یا بسیاری از شهرهای کوچک را به سناریویی تکراری تشبیه کرد. مردم فهیم بهبهان که همیشه در مقاطع مختلف تاریخی، سیاسی بودن خود را نشان داده اند، به زعم نویسنده، می توانند در سناریوی تکراری انتخابات مجلس، کمی خوش نقش تر بوده و بجای حمایت از مقاصد شخصی، با عینک خوشبینی و با اطلاع کامل به بررسی کاندیداها بپردازند.

و اما سناریوی تکراری: چند ماه به انتخابات مجلس مانده، کاندیداها در مجالس مختلف حضور پیدا کرده و مباحث سیاسی و پیشرفت نکردن بهبهان بر سر زبان ها می افتد. کش و قوس های فراوان صورت می پذیرد، از مسائل قومیتی گرفته تا درگیری ها و تجمعات مقابل ادارات و ارگان های بهبهان، و بالاخره یکی از کاندیداها مجوز حضور در مجلس را به دست می آورد. پس از انتخابات نیز بحث هایی در زمینه صلاحیت فرد منتخب مطرح می شود اما پس از یکی دو ماه، شهر بهبهان و مردم آن، به خوابی سه ساله فرو می روند و تمامی افراد به تخریب و مخالفت با فرد انتخاب شده پرداخته و به عناوین مختلف، برای عملی نشدن طرح های وی سنگ اندازی می کنند. زمانی که بهبهان و رشد آن نیاز به اتحاد، همدلی و حمایت دارد، به انتقاد و کوباندن فرد، مسئول و ارگان مورد نظر پرداخته می شود.

بعضا حتی پیگیری فعالیت های وی را به طور دقیق انجام نداده و برخی تلاش های آقایان مسئولین را خوار و خفیف جلوه داده و به تخریب وی می پردازند. نگاه منصفانه، بررسی دقیق و بدون تعصب فعالیت های مسئولین- بسنده نکردن به حرف مردم- و حس حمایت و همدلی و اتحاد، مسائلی است که ضعف آن در بهبهان وجود دارد. قطعا شخص نماینده و هر مسئول دیگر در دوره خدمت خود، کاستی هایی را در انجام وظایف خود در قبال مردم دارد اما این سوال مطرح می شود که آیا این کاستی ها باید تمامی تلاش های وی را بپوشاند؟

نگارنده این مقاله با اعلام بی طرف بودن در مسائل سیاسی و فقط از روی دلسوزی برای زادگاه، تصمیم به نوشتن این مطالب نموده و در ادامه به بررسی عملکرد سه ساله نماینده بهبهان در مجلس شورای اسلامی پرداخته شاید کمی قدردان تلاش های مسئولین نیز باشیم.

آقای حاج محمد باقر شریعتی نماینده محترم مردم بهبهان و آغاجاری در مجلس شورای اسلامی در شرایطی به سمت بهارستان روانه شد که بسیاری وی را کلید حل مشکلات بهبهان دانسته و منتظر فعالیت های وی بودند. اما مرور زمان و از بین رفتن حمایت های مردمی – که بعضا منصفانه هم نبود- باعث ایجاد جو نامناسب و کوبنده بر علیه نماینده دلسوز بهبهان گردید.

با رجوع به قانون اساسی و بررسی وظایف نمایندگان در مجلس، و همچنین با بررسی عملکرد نمایندگان پیشین بهبهان، به این مهم خواهیم رسید که عملکرد شریعتی به اندازه انتقادات کوبنده علیه وی، بد هم نبوده است. نکته دیگر اینکه ای کاش شرایط بد اقتصادی و تحریم های ناجوانمردانه غرب علیه ایران و مقارن بودن آن را با دوره نمایندگی شریعتی برای نقد ایشان، درنظر گرفته شود. با همه این اوصاف شریعتی تمامی تلاش خود را برای آبادانی و آوردن صنایع مختلف و تکمیل پروژه های نیمه تمام انجام داده است. بخشی از تلاش ها و دست آوردهای شریعتی در دوره سه ساله مسئولیتشان به صورت مختصر در ادامه قابل بررسی است:

  • شروع بکار مجدد نیروگاه عظیم سیکل ترکیبی ۱۰۰۰ مگاواتی بهبهان با رایزنی و پیگیری به پیشرفت فیزیکی بالای ۶۰ درصد رسیده  و در عین کمبود بودجه ۱۰۰۰ میلیارد تومان، تامین اعتبار و تخصیص صرف تاسیسات و دستگاه ها و توربین های غول پیکر شده است
  • فاز ۲ پالایشگاه گاز بیدبلند می رفت تا به فراموشی سپرده شود به یاری حضرت حق و مکاتبات و نطق و پیگیریهای مکرر و شبانه روزی پالایشگاه از بخش خصوصی ،  مجددا به زیر مجموعه وزارت نفت و شرکت های دولتی سپرده شد  و با تصویب اعتباری بالغ بر ده هزار میلیارد تومان شروع بکار آن ابلاغ شده است که  عملیات ساخت و تاسیسات پروژه  بزودی از سر گرفته خواهد شد که این پروژه بخشی از مشکلات منطقه بویژه معضل بیکاری جوانان را خواهد کاست.
  • اعتبار جاده بهبهان – رامهرمز بیش از یکصد میلیارد تومان در سال ۱۳۹۴ تصویب گردیده  است.
  • ثبت ملی نرگس بهبهان به عنوان رویشگاه طبیعی و خواستنگاه گل نرگس  با حضور معاون محترم ریاست جمهور و ریاست سازمان میراث فرهنگی و گردشگری جناب آقای مهندس  سلطانی فر .
  • اخذ مجوز  توسعه یکصد کیلومتر راه روستایی که عملیات ساخت بخش هایی از آن مانند جاده امام علی (ع) ( چاه بوعلی) و روستای پیازکار که در شرف انجام است.
  • تصویب ردیف بودجه دانشکده علوم پزشکی ، که تا قبل از این ، ردیف بودجه ی مستقلی نداشت و از طریق دانشگاه علوم پزشکی اهواز ، مبلغی جهت تامین هزینه ها دریافت میکرد . با تصویب ردیف بودجه ، ضمن استقلال در بودجه و مسائل مالی عملا به جرگه دانشگاه های علوم پزشکی کشور پیوست ،  دایر کردن رشته های مثل پرستاری و پذیرش دانشجو در این رشته و جذب دانشجو در رشته های پزشکی ، داروسازی و دندانپزشکی که در برنامه های دراز مدت آن دانشگاه می باشد.
  • توسعه و تجهیز مراکز بهداشتی و درمانی و جذب اعتبار به مبلغ ۲۸ میلیارد تومان، علاوه بر اعتبارات مصوب ردیف بودجه، که  بیش از ۱۴ میلیارد تومان آن صرف خریداری تجهیزات مورد نیاز بیمارستانی و دانشکده علوم پزشکی شهرهای بهبهان و آغاجاری و زیدون ، تشان ، منصوریه می شود.
  • اخذ دو دستگاه آمبولانس ، یک دستگاه ام ار ای و سی تی اسکن و…در سال ۱۳۹۳
  • سالن ورزشی ۲۰۰۰ نفری شهید بقایی شهر بهبهان که بیش از ۱۳ سال است بدلیل کمبود اعتبارات تکمیل نشده است ، با تامین اعتبار ۵/۱ میلیارد تومان انشاا… بزودی افتتاح میگردد.
  • شهرستان شدن آغاجاری ؛
  • شهر شدن تشان
  • پیگیری تامین اعتبار جهت تعریض جاده تشان – بهبهان
  • شهر شدن منصوریه :
  • شروع ساخت سد چم شیر بر رودخانه زهره در بخش زرخیز زیدون که  آینده این پروژه در کشاورزی و اشتغال سهم قابل توجهی در اقتصاد منطقه خواهد داشت
  • سالها مناطق روستاهای جنوبی زیدون ( ۲۴ روستای بزرگ ) فاقد گاز خانگی بودند ، به لطف خدا و پیگیری های مستمر کلنگ  این مهم زده شد و روستاهای شمال زیدون هم در این پروژه قرار گرفتند
  • تامین آب و احداث مدرسه در روستاهای دور افتاده شله زار ۱ و ۲
  • درخواست پیگیری تاسیس صنایع پایین دستی پتروشیمی در بهبهان و آغاجاری
  • پیگیری راه اندازی فرود گاه بهبهان

به خاطر بیاوریم که با توجه به پیچیدگی طی مراحل قانونی پروژه های ملی و اوضاع نامساعد اقتصادی کشور در این چند سال و فرصت فقط سه ساله شریعتی، انجام فقط یکی از موارد بالا، بهانه ای می تواند باشد برای تشکر و قدردانی از ایشان.

نکته پایانی اینکه به زعم نویسنده هر مسئولی با هر پتانسیل، توان سیاسی و برشی با حمایت می تواند دوبرابر توان خود و با تخریب و انتقاد غیر منصفانه نصف توان خود را بگذارد.

امیدوارم عموم مردم پس از انتخاب نماینده بعدی بهبهان – هر کسی می خواهد باشد-  طی چهار سال، خارج از عرف مرسوم، به حمایت از وی پرداخته تا بتواند حرکتی مفید برای بهبهان انجام دهد.

 

به قلم : نوید خواجه پور