شاید به جرات بتوان گفت یکی از فعال ترین ادارات بهبهان، اداره جهاد کشاورزی است. این مجموعه در سالهای اخیر برخلاف برخی ادارات بهبهان پیشرفت های چشمگیری داشته که در ادامه تنها به گوشه ای از آن اشاره خواهیم کرد. برخلاف تصورها از وضعیت آب و هوایی خوزستان و آنهم در جنوب این استان گرم یعنی بهبهان، این شهرستان از وضعیت کشاورزی بسیار مطلوبی برخوردار بوده و همواره جزو ۳ شهر برتر استان بوده و حتی در کشت برخی محصولات در کشور هم حرفی برای گفتن دارد. قدر مسلم مدیریت این مجموعه نیز نقش پررنگی در خلق این موفقیت داشته است. حال علیرغم حرکت های رو به جلو در این مجموعه شاهد تغییر در راس این اداره توسط نماینده محترم شهرستان بوده ایم که انشاالله دلایل قابل قبولی برای این تغییر دارند و متاسفانه مدیر انتخابی ایشان برای تصدی این پست مهم، از کارنامه شاخص نسبت به سایر گزینه های موردنظر برای این منصب برخوردار نبوده است، ولی انتظار می رود با همکاری معاونان باتجربه این مجموعه، این اداره به روند گذشته خود ادامه دهد. از سوابق مدیریت قبلی (آقای سید محمدرضا حسنی) می توان به مدیریت جهاد کشاورزی ماهشهر و امیدیه با ۱۲ سال سابقه (قبل از تصدی ریاست جهادکشاورزی بهبهان) اشاره کرد. ایشان در حالی کنار گذاشته شدند که با حدود ۳۳ سال سابقه آن هم در پست های مختلف مدیریتی، یکی از مدیران موفق استان محسوب می شدند.

سید محمدرضا حسنی ریاست سابق اداره جهاد کشاورزی بهبهان

سید محمدرضا حسنی ریاست سابق اداره جهاد کشاورزی بهبهان

اکنون به گوشه ای از کارنامه قابل دفاع این اداره در سالهای اخیر به مدیریت جناب آقای حسنی اشاره ای گذرا خواهیم داشت.

– ۶۰ میلیارد تومان جذب اعتبارات طرح توسعه بخش کشاورزی (سال ۹۲)

– با اعتباری بالغ بر ۴ میلیارد تومان، صندوق حمایت از توسعه بخش کشاورزی بهبهان بهبهان در سال ۹۲ تاسیس شد. که با ۶۳۲ نفر عضو، اولین صندوق در سطح کشور (با بالاترین عضو) در بین شهرستان هاست.

–  احداث حدود ۴۰ کیلومتر شبکه انتقال برق جهت برق رسانی به اراضی کشاورزی منطقه بنه باشت، و بخشی از قالندها و شهرک دامداری تشان با اعتباری بالغ بر ۲ میلیارد تومان.

– تجهیز حدود ۴ هزار هکتار از اراضی دیم منطقه به تکنولوژی آبیاری قطره ای ( اولین شهر استان که با این مقدار اراضی از این نوع آبیاری بهره می گیرد.)

– راندمان تولید گندم در سال زراعی ۹۳-۹۲ به بالاترین نرخ خود در طی ۳۰ سال گذشته رسید. ( تولید ۸۸ هزار تن گندم)

-بهبهان در دامداری نیز با تولید گوشت و شیر با نسبت تولید ۸ برابر سرانه جمعیت،  جز شهرهای با پتانسیل بالا در سطح کشور است. (دومین یا سومین).

– بهبهان با داشتن حدود ۷۵ واحد مرغداری فعال، در بخش طیور نیز از فعالیت بالایی برخوردار است.

– ترمیم ناوگان مکانیزاسیون این مجموعه با ۸۰ درصد فرسودگی، و کاهش این رقم به ۶۰ درصد.

– فعالیت های بخش باغبانی :

الف) طرح های تلفیقی نخیلات و مرکبات

ب) کشت کنجد در منطقه زیدون ( رتبه اول در استان )

ج) پیگیری و عملیاتی شدن مجوز تهیه و تولید بذر گندم در سطح شهرستان (سال زراعی ۹۳-۹۲)، که در ۳۵ سال اخیر با وجود تلاش های مدیران گذشته، بی سابقه بوده است و از همین رو۲۷۰۰ تن بذر گندم گواهی شده و تولید و دردسترس کشاورزان و بهره برداران شهرستان قرار گرفت.

– انتقال آب از کانال آ-۵ به روستاهای کیکاووس، برج حسن قلی خانی، دودانگه کوچک و آل طیب، که با احداث این ایستگاههای پمپاژ، حدود ۵ هزار اصله از نخیلات روستاهای مذکور از خشکسالی که چند سال اخیر گریبانگیر این مناطق شده بود، نجات پیدا کنند.

– احداث ۲ شهرک دامداران در قالندها و منطقه تشان با اعتبارات دولتی در دو سال اخیر.

– طرح احیای مزارع گل نرگس در بهبهان، که میزان زیر کشت آن به ۱۵۰ هکتار افزایش یافت.

طرح احیای مزارع گل نرگس در بهبهان در زمان مدیریت سید محمدرضا حسنی صورت پذیرفت

طرح احیای مزارع گل نرگس در بهبهان در زمان مدیریت سید محمدرضا حسنی صورت پذیرفت

– ایجاد مجوز صنایع تبدیلی، بسته بندی خرما، خوراک دام، لبنیات (افزایش به ۳۰ واحد) و توسعه کارخانه ماکارونی، ایجاد تعاونی های قارچ و ورنی کمپوزت و سردخانه زیر ۴ درجه جهت بسته بندی و نگهداری محصولات تولیدی در حال احداث است.

اینها تنها بخشی از کارنامه درخشان اداره کشاورزی بهبهان به مدیریت جناب آقای حسنی است کمااینکه حتما نقاط ضعفی نیز داشته اند ولی در مجموع کارنامه مدیریتی ایشان قابل دفاع بنظر می رسد.

حال سکان این مجموعه بدست جناب آقای محمد ابراهیم حسینی با ۲۹ سال سابقه سپرده شده است که باوجود داشتن سابقه بالا، پست قابل توجهی در کارنامه ندارد و آخرین پست ایشان، مسئولیت در واحد آب و خاک امیدیه است. که تنها بخش کشاورزی امیدیه منطقه جایزان و جولکی است با حدود ۲هزار هکتار اراضی آبی و حدود ۲۵۰۰ هکتار اراضی دیم است که در مقایسه با بهبهان ( با ۲۵ هزار هکتار اراضی آبی و ۲۰ هزار هکتار اراضی دیم) به هیچ وجه قابل مقایسه نیست. حال ایشان در جایگاهی قرار گرفته اند که اداره آن بسیار سخت تر از مسئولیت های گذشته ایشان است. نکته جالب و قابل تامل اینجاست که این تعویض مدیریت برای نماینده ای که خود در کمسیون تخصصی کشاورزی مجلس حضور دارد بسیار جای سوال دارد. و این در حالی است که تا قبل از انتخاب ایشان، از گزینه های دیگری که حداقل از کارنامه قابل دفاع تری نسبت به جناب آقای حسینی برخوردار بوده اند، نام برده می شد.

نکته جالب این فرآیند، انتصاب موازی ریاست بانک کشاورزی بهبهان (جناب آقای موسوی) است که نسبت فامیلی با مدیر جدید اداره جهاد کشاورزی بهبهان ( آقای حسینی ) دارند. انشاالله همه این تغییر و تحولات در مجموعه ای که کارنامه قابل قبولی تاکنون داشته است مفید واقع شده و بیشتر از گذشته شاهد خبرهای خوب از این اداره مهم که مستقیم و غیرمستقیم خانواده های زیادی ( از جمله قشر زحمت کش کشاورز و دامدار) را از لحاظ شغلی پوشش می دهد، باشیم.کمااینکه معتقدیم جناب نماینده شاید می توانست در تعویض مدیریت قبلی تعجیل به خرج ندهد و اگر ناچار به این تغییر شده، حداقل مدیری با کارنامه مطلوب تر (ضمن احترام کامل به جناب حسینی) را در این پست اجرایی حساس قرار دهد.