یکی از بحث های چالش برانگیز این سال های بهبهان مساله مدیریت دانشگاه صنعتی خاتم النبیا(ص) بهبهان بوده است. مسئله ای که در ابتدا برای جامعه علمی بهبهان و کم کم برای  همه مردم بهبهان به موضوعی مهم تبدیل شد، چرا که دانشگاه دولتی از معدود دانشگاههایی است که امتیازش به هر شهری نخواهد رسید ولی خوشبختانه بهبهان بدلیل پتانسیل های بالای علمی از این نعمت برخوردار شد.

دانشگاه خاتم النبیا(ص) که هنوز در میان مردم بهبهان به دانشگاه منابع طبیعی معروف است طی سالهای گذشته خود را از دانشگاه شهید چمران جدا کرده و بعنوان یک دانشگاه مستقل مشغول به فعالیت می باشد.

متاسفانه در سالهای اخیر، مدیریت غیربومی این دانشگاه شیوه ای را اتخاذ کرده بود که شنیدن اخبار آن برای هر شهروندی که  دل در گرو پیشرفت بهبهان دارد، تاسف برانگیز بود. از استخدام بیش از حد نیروهای غیربومی گرفته تا شیوه برخورد با اساتید بهبهانی و نحوه گزینش علمی برای تصدی اعضای هیئت علمی!.  از همین رو می توان مثال های متعددی را از اساتید غیربومی با مدارج علمی از دانشگاههایی با سطوح پایین نام برد که تک تک آنها جای نخبگان علمی بهبهانی را پر کرده اند. روی سخن این نوشتار، بومی بودن یا نبودن نیست چرا که اگر این عزیزان در مدیریت و گزینش های خود دقیق و فنی عمل می کردند، جای هیچ بحثی باقی نمی ماند اما لیست بلند بالای افراد غیربومی نشان از چیز دیگری است.

حکم وزیر علوم برای دکتر سیدنژاد

حکم وزیر علوم برای دکتر سیدنژاد

نکته قابل تامل و تاسف این ماجرا، حمایت همه جانبه نماینده محترم بهبهان از مدیریت دانشگاه بود که کار را تا مرحله اعتراض های گسترده و نوشتن طومار و اعتراض به شخص وزیر علوم کشاند و باعث اعزام گروه تحقیق و بررسی از سوی وزارت محترم علوم جهت رصد مشکلات این دانشگاه شد. دانشگاهی که شاید با مدیریت بهتر و استخدام افراد علمی تر (با احترام به همه عزیزان هیئت علمی این دانشگاه که برخی از ایشان از درجه علمی بالایی برخوردارند) می توانست حرف های زیادی برای گفتن داشته باشد و در مقاطعی افرادی را جذب مجموعه کرد که شاید استخدام آنها به لحاظ قانونی منعی در پی نداشت ولی به هیچ وجه از نظر علمی برای حضور در یک دانشگاه دولتی مناسب نبودند.

به هر حال امروز دکتر توکلی، به پایان راه ریاست این مجموعه ارزشمند رسیده است. البته طبیعی است که ایشان در طول تصدی ریاست خود خدماتی نیز انجام داده باشند،  ولی نخبگان علمی دانشگاه به هیچ وجه از نحوه مدیریت ایشان و معاونانشان رضایت نداشته و آرزو می شد روزی این نحوه مدیریت یا اصلاح شده و یا تغییر کند . لازم است مدیریت جدید به این نکته توجه داشته باشند که ضمن حمایت همه جانبه و برادرانه از ایشان در صورت تکرار رویه غلط قبل کسی برایشان فرش قرمز پهن نخواهد کرد  و امید می رود در گام نخست اصلاحات مناسبی صورت پذیرد.

نکته ی قابل توجه دیگر، شبهه انتخاباتی بودن این تغییر و به موازات آن تغییر مدیریت دانشگاه پیام نور بهبهان از طرف نماینده محترم است که هرچند بسیار دیر اما در نوع خود مبارک و انشالله این روند اگر تبلیغاتی هم باشد برای سایر دستگاهها و ارگانهای اجرایی دیگر که عملکرد مناسبی ندارند نیز لحاظ شود.

دکتر سیدنژاد، رئیس جدید دانشگاه صنعتی خاتم النبیا(ص) بهبهان

دکتر سیدنژاد، رئیس جدید دانشگاه صنعتی خاتم النبیا(ص) بهبهان

برای مدیریت جدید این مجموعه جناب آقای دکتر سیدنژاد صمیمانه آرزوی موفقیت و کامیابی داریم و از ایشان می خواهیم با سعه صدر، تیزبینی و آرامش، مشکلات گذشته را موشکافی کرده و با مشورت با دوستان دلسوز، به همه کج سلیقگی های گذشته پایان دهند و بدون مسامحه و مصالحه افراد ناکارآمد را از سمت های خود برکنار کرده و شایستگان و نخبگان این دیار که تعدادشان نیز کم نیستند، جایگزین کنند  و فضای علمی و خدماتی دانشگاه را بهبود بخشند.

شاید ایشان در اولین قدم بهتر باشد به خواسته به حق بسیاری از دلسوزان علمی شهرمان لبیک گفته و جناب آقای آرمند را از سمت های مهم اجرایی برکنار نمایند   و بدانند که همه نیروهای علمی و مردم بهبهان که در این چند سال پیگیر مسائل دانشگاه خاتم بوده اند، بشدت از اقدامات مثبت ایشان حمایت خواهند کرد تا گامی جدید برای بهبهان عزیز برداشته شود. انشالله

 

تصاویر استقبال از دکتر سیدنژاد در دانشگاه صنعتی خاتم النبیا (دوشنبه ۲۳ شهریور) :