اشخاص

سال 73 که برای کارهایی دانشجویی گه گاهی به اداره دانشجویان شاهد و ایثارگر دانشگاه رفت و آمد داشتم، مرد میان سالِ جمع و جوری را می‌دیدم که در یکی از اتاقهای آن اداره(همان اتاق روبروی مدیریت امور اداری فعلی دانشگاه شهیدچمران اهواز) نشسته بود و اغلب یکی دو نفر دانشجو و غیر دانشجو کنارش بودند و معمولا سر در کتاب و روزنامه داشت و همزمان به رادیوی کوچکی که روی میز گذاشته بود گوش می‌داد. خیلی به کارمندان شبیه نبود. حرف زدن، سواد و معلومات و رفتارش بسیار فراتر بود. مخصوصاً که هر روز بعضی اعضای باسابقه هیأت علمی را می‌دیدم که به دیدارش می‌آمدند و دقایق بسیاری با او هم سخن می‌شدند. مدیران دانشگاه به ویژه مدیر وقت آن اداره آقای دکتر ولی‌الله‌شجاع‌پوریان هم خیلی ملاحظه‌ او را داشت و به شدت احترام می‌کرد.

کمی بعد فهمیدم که این کارمند خاص، دانشجوی دهه 40 در دانشگاه صنعتی شریف(آریامهر سابق) بوده و بعد به خاطر فعالیت سیاسی به زندان افتاده، اخراج شده، دوباره در اهواز دانشجو شده ولی رها کرده و در انقلاب فعال بوده، سال‌‌های نخست جنگ مسوولیت مهمی داشته و خلاصه سوابق کم‌‌نظیر انقلابی و مبارزاتی دارد و آدم‌‌های مهم مملکتی او را می‌شناسند و … اما برایم سوال بود این آدم با چنین موقعیت‌‌ها و پیشینه‌ای چرا شده است کارمند قراردادی یک اداره جزء در دانشگاه؟! نتوانسته یا نخواسته یا مشکلی داشته و او را به کار نگرفته‌اند؟

(بیشتر…)

بهبهان از گذشته تاکنون مفاخری را پرورش داده که وظیفه ماست که آنها را معرفی کنیم.

امیدواریم مسئولان نیز به نحوی ویژه در این مسیر گام بردارند.
پیشنهاد می شود در گام نخست، خیابانی به نام این انسان شریف و ارزشمند نامگذاری شود.

 

 

دکتر هدایت الله نحوی، بعنوان پزشک نمونه سال ۱۴۰۱ انتخاب شد…

همه همشهریانی که دل در گرو مطالعه و کتابخوانی دارند، با تو و کتابفروشی ات لذت ها برده اند مرد مهربان…
استاد علیانی، شهریار کتاب این شهر…
بهبهان به داشتن چون تویی به خود می بالد…

وزیر علوم از دو استاد دوران دانشجویی خود در دانشگاه صنعتی اصفهان تقدیر کرد.

یکی از این اساتید، پرفسور مهران غیاثی، فرزند بهبهان، استاد تمام(پرفسور) دانشکده شیمی دانشگاه صنعتی اصفهان و از مفاخر شیمی کشور به شمار می رود.

دکتر مهران غياثی استاد تمام دانشکده شيمی دانشگاه صنعتی اصفهان در سال 1358 موفق به اخذ مدرک دکتری شيمی آلی از دانشگاه کاليفرنيا، لس آنجلس آمريکا (UCLA) گردیده و از همان سال تا کنون بعنوان عضو هیأت علمی دانشگاه صنعتی اصفهان مشغول به فعاليت می باشد.

این استاد پيشكسوت شيمي آلي ايران در طول دوران فعاليت خود در دانشگاه صنعتی اصفهان، تأليف و ترجمه کتاب های تخصصی حوزه شيمی آلی، ثبت اختراع درآمريکا، چاپ نزديک به یکصد مقاله کاربردی در مجلات معتبر بين المللی در زمينه مطالعات طيف سنجی، سنتز ترکيبات آلی، کاتاليست های ناهمگن و تربيت دانشجويان دکتری و کارشناسی ارشد را در کارنامه دارد.

دکتر غیاثی ضمن انجام پروژه های صنعتی متعدد برای صنايع مادر کشور مانند پالايشگاه های پتروشيمی، مجتمع های فولاد، ذوب آهن و ديگر واحد های توليدی بزرگ، در زمینه دستیابی به دانش فنی توليد مواد شيميايی بنيادی، راه اندازی خط توليد صنعتی، بهينه سازی فرآيند، مشاوره های صنعتی، رفع مشکلات توليد و ارتقای کيفيت توليد محصولات انجام داده است.

استاد بهبهانی وزیر علوم

غنیمت، فرزند ایل بزرگ قشقایی، دوران دانشجویی خود را در دانشکده منابع طبیعی بهبهان آغاز کرد.

غنیمت اژدری در ادامه به یک فعال برجسته بین المللی در حوزه محیط زیست تبدیل و در زمان وقوع حادثه‌، دانشجوی دوره دکتری دانشگاه‌ کانادا بود. او همچنین از خبرنگاران حوزه محیط‌زیست و از ارزشمندترین فعالان این حوزه به شمار می رفت.
او سالها برای حقوق ایلات و عشایر در مناطق مختلف تلاش میکرد.

پی نوشت ارگانیان:
پیشنهاد می شود دانشگاه صنعتی خاتم الانبیا (ص) بهبهان به پاس زحمات ارزشمند این نخبه فقید، دانشکده منابع طبیعی خود را به نام این دانشجوی ارزشمند خود ثبت نماید.

روح همه درگذشتگان پرواز ۷۵۲ گرامی باد…

با هم فیلم کوتاهی از دروان دانشجویی غنیمت اژدری در بهبهان را مشاهده بفرمایید.

یک سال پیش