تاریخ و فرهنگ

دوازدهمین دوره جشنواره گل نرگس بهبهان با همه فراز و فرودها به پایان رسید. جشنواره‌ای که برای پاسداشت میراثی ارزشمند از کهن دیار ارگان هر ساله برگزار می‌شود. اصولا جشنواره‌ها به فراخور موضوع و کیفیت برگزاری آنها، دستاورد(ها) به همراه دارند. اکنون باید پرسید، بهبهان از فرصت جشنواره گل نرگس، به دنبال چه دستاورد و رهیافتی است؟ سوالی که اگر پاسخش مشخص شود، به کیفیت اجرای آن نیز کمک شایانی خواهد کرد. شوربختانه عدم پاسخ شفاف به چنین پرسش اساسی، همواره انتقادات بجا و درستی را از کیفیت و کمیت این جشنواره به همراه داشته است. بی‌شک جشنواره دوازدهم هم از این قاعده مستثنی نبود؛ اما یک تغییر محسوس در این دوره، سبب شد که امیدها برای باکیفیت برگزار شدن رویدادهای آینده، زنده شود. در ادامه به نقاط ضعف و قوت جشنواره دوازدهم و شاه بیت این دوره، خواهیم پرداخت. (بیشتر…)

۴ آبان، روزی که در تاریخ بهبهان هیچ وقت فراموش نخواهد شد…

روزی که دانش آموزان، معلمان و کادر مدرسه راهنمایی شهید پیروز بهبهان، مورد حمله موشکی قرار گرفتند…

«یاد و خاطره همه فرزندان مظلوم بهبهان گرامی باد…»

سال ها پیش قرار بود این روز در تقویم کشور به نام بهبهان نامگذاری شود اما مانند بسیاری از کارهای دیگر به فراموشی سپرده شد…

فرماندار بهبهان با اشاره به اینکه سینما آفتاب در گذشته محلی برای جمع‌ شدن و به اشتراک گذاشتن خنده‌ها و گریه‌ها و احساس همدردی با هم بود گفت: امروزه و با ورود فضای مجازی که فرد را به انزوا برده و احساس انسان بودن در قالب جمع را به فردگرایی و تنهاتر شدن کشانده است بزرگترین هجمه علیه فرهنگ یک جامعه است.
برابر اعلام اداره کل ارشاد خوزستان، آیین گشایش سینما آفتاب با حضور هنرمندان، مدیران و علاقه‌مندان در محل این سینما برگزار شد و به انتظار ۲۰ ساله مردم بهبهان برای بازسازی و بهره‌برداری مجدد یکی از قدیمی‌ترین سینماهای این شهرستان پایان داد و ۳۰۰ صندلی به ظرفیت سینماهای کشور افزوده شد.

به گزارش ایسنا، مهدی شجاعی سرپرست اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی بهبهان در این آیین از آرزوی ۲۰ ‌ساله مردم بهبهان برای بازگشایی مجدد سینما فلق (شهر قصه) که اکنون با نام سینما آفتاب مجددا کار خود را آغاز می‌کند یاد کرد و افزود: از همه افرادی که به عشق پیشرفت و آبادانی شهرمان در این مکان گرد هم جمع شدند و همچنین مسؤولان، کارشناسان و دلسوزانی که در ۲۰ سال گذشته برای راه‌اندازی سینما و رونق فرهنگ و هنر شهر تلاش کرده‌اند تقدیر و تشکر می‌کنم.

ما بهبهانی ها همواره خود را آدم های نخبه ای در سطح استان میدانیم و اغلب گواه آن را میزان قبولی های فرزندان بهبهان در کنکور میدانیم. اما ما معتقدیم، ما بهبهانی ها( صد البته این موضوع استثنا هم دارد) ضعف های زیادی در این راستا داریم. بگذارید یک مثال بزنیم و خودمان را بعنوان یک بهبهانی محک بزنیم. جام ارجان(ارگان) یا جام زندگی، شاهکار تمدن این دیار است که از قضا نماد المپیک گذشته نیز قرار گرفت؛ جدای از کم کاری مسیولین شهرستان در معرفی این اثر ارزشمند و جشن گرفتن این افتخار در آن ایام در بهبهان؛ کدام یک از ما راجع به این اثر ارزشمند و تاریخی، اطلاعات داریم؟! برای مطالعه و شناخت در خصوص این جام باارزش، که برای تک تک ما بهبهانی ها افتخاری بزرگ محسوب می شود، چند دقیقه وقت گذاشته ایم( ما حتی یک سرچ ساده هم در اینترنت نکرده ایم) !؟ بنظر شما اگر این جام ارزشمند در هر شهر دیگری بود و نماد المپیک انتخاب می شد، آیا اینگونه در سکوت از آن عبور می کردند!؟ کاری به کم کاری مسئولین نداریم، هدف این نوشتار شخص ما بهبهانی هاست؛ تک تک ماها…
کاش کمی عمیق تر شویم. کاش ما بهبهانی ها معیار نخبگی را در دنیای جدید تغییر داده و با دانش بیشتری به جلو حرکت کنیم. این شهر پر است از ظرفیت، اما می طلبد تک تک ما ابتدا آگاهی مان را بیشتر کنیم سپس با قدرت و دانش بیشتر، مطالبه کنیم آنچه را که حق مردم این دیار متمدن و غنی است…

پیشنهاد می شود، این جام زیبا و پرافتخار در کنار دیگر اشیا تاریخی منطقه ارگان، بصورت مصنوعات تاریخی ساخته شده( ضمن اینکه یکی از هنرمندان بهبهان این کار را انجام داده اما به تعداد محدود) و دست به دست شود و بعنوان هدیه، چه در مناسبات فردی چه در مراسمات مختلف وارد منازل همه بهبهانی ها و دیگر هموطنان شود. قطعا این گونه اقدامات در کنار اطلاعات تاریخی ( برشورهای جذاب از تاریخچه هر کدام از آثار تاریخی ارگان) گام موثری در زمینه آشنایی مردم ایران با تاریخ و فرهنگ این دیار غنی خواهد بود..

نماد ایران در المپیک 2020

 

یک جوان خوش ذوق و فرهیخته بهبهانی، چهارمین نذر کتاب خود را با عنوان «نذر دانایی» ادا کرد…

حالا او نه تنها کتاب های زیادی را در بهبهان هدیه می دهد، بلکه در چهارمین دوره نذر خود، حدود پنجاه بسته پستی کتاب را به سایر شهرهای ایران ( از تهران گرفته تا ارومیه‌ و کردستان و اهواز و کرج و …) بعنوان هدیه ارسال می کند.
حلقه نذر دانایی، سال به سال بزرگتر می شود و حلاوت آن، کام عزیزان زیادی را شیرین خواهد کرد.
باید یک خداقوت جانانه گفت به احسان محسنی عزیز و مجموعه همراهشان…
باشد که راه تعقل و دانایی هموار و هموارتر شود…
دم شما گرم …

فرهنگ بهبهان

تصویری که مشاهده می کنید، در هجدهمین روز از دی ماه سال 1365، یک روز پیش از آغاز عملیات کربلای 5 در منطقه ای موسوم به «گروهان پل» در جاده اهواز خرمشهر برداشته شده است.

در این عکس استثنایی، اکثر اعضای دسته ی الحدید از گروهان حضرت ابوالفضل (علیه السلام)، از گردان فجر (متشکل از بیسجیان باصفای بهبهانی) دیده می شوند.

حدود 24 ساعت پس از ثبت این یادگاری، 22 نفر از کسانی که در عکس دیده می شوند، در آغازین روز نبرد کربلای 5 ، مظلومانه خلعت شهادت پوشیدند.

 

اسامی شهدای حاضر در این عکس عبارت است از:
رضا شجاعی
ماشاءالله پیروزه
سیروس محسنی
کمال خبازی
سید سیف الله موسوی سوق
عبدالصاحب صحاحی
شاپور معتقد
علی رضا مواساتی قنواتی
علی حسنی پور
حیدر زحمتیان
نورالله گوهری
محمد پاپی
عبدالحمید تقی زاده
حجت الله نعمت الهی
رستم آذریون
جواد همنشین
کریم آرمیون
بهمن آتش پنجه
اردشیر گله دار زاده
غلامحسین بهبهان آبادی
شمس الله پاپیان
نظرعلی کشتکاران

یک سال پیش