بدون شک نقش زنان در جامعه روز به روز پر رنگ می شود و همه ما به خوبی می دانیم که این نقش مهم و تأثیرگذار می تواند باعث پیشرفت هرچه بیشتر یک جامعه شود. به راحتی می توان گفت که بانوان همپای آقایان در تمامی عرصه های مهم، حضوری فعال دارند و با تمام توان خود، برای پیشرفت جامعه تلاش می کنند. در شهر عزیزمان بهبهان هم تقریباً می توان گفت که بانوان جایگاه اصلی خود را پیدا کرده اند و با تلاش و کوشش خود نقش بسزایی را در پیشرفت بهبهان ایفا کرده اند.
” به بانو ” (کانون فرهنگی بانوان بهبهان) مدتی است که فعالیت خود را به صورت رسمی آغاز نموده است و در این مدت کوتاه توانسته بانوان زیادی را دور هم جمع کند و برنامه های بسیار مفیدی را اجرا کند.
۸ مارس (۱۸ اسفند) که مصادف است با روز جهانی زن بهترین بهانه را به دست ما داد تا به سراغ این کانون و سرکار خانم سعادتی (مشاور فرماندار و مسئول کمیسیون بانوان) یکی از مؤسسین این کانون برویم و از نزدیک با شرایط و فعالیت های آنها آشنا شویم. به همین منظور شما عزیزان را به خواندن این مصاحبه دعوت می نماییم :
هدف و ضرورت وجود کانون های فرهنگی اجتماعی بانوان چیست؟
کانون های فرهنگی اجتماعی بانوان یکی از مراکزی است که با هدف تقویت بنیه فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی بانوان تاسیس شده است و زیر نظر کمیسیون امور بانوان و خانواده فرمانداری فعالیت میکند. توانمند سازی و استفاده از قابلیت ها و توانمندی بانوان ضرورت تشکیل این کانون هاست.
چه زمانی و با همکاری چه اشخاصی این کانون را تاسیس نمودید؟
ساختمان کانون فرهنگی بانوان بهبهان در سال ۱۳۹۰ احداث و تجهیز شده و بهبهان از معدود شهرهایی است که از طرف استانداری در آن ساختمان مختص و مستقل برای کانون احداث شده است. تا انتهای سال ۹۳ عملاً کانون فعالیتی نداشت که با کمک تعدادی از دوستان فرهنگ دوست و بانوان فعال، کانون شروع به برگزاری برنامه های خود کرد و تقریباً از تابستان ۹۴ برنامه ها و کلاس ها قوت و تعدد بیشتری گرفتند.
مشکلات شما برای تاسیس این کانون چه بود؟
ما هدف خود را بر « انجام » گذاشتیم و به لطف خداوند و همراهی دوستان، برنامه ها در بستر جاری خود قرار گرفت پس اگر اجازه دهید از مشکلات سخن نگویم،که نه ذهن خواننده مکدر شود و نه انرژی منفی ساطع شود، مهم خواستن ما بود که مصمم بودیم و تا حدود راضی کننده ای برنامه ها را به اجرا در آوردیم.
تعداد اعضای کانون چند نفر هستند؟ آیا این افراد در رده سنی خاصی هستند یا خیر؟
نزدیک به ۳۰۰ نفر عضو ثبت نام شده داریم که بیشتر در رده ی سنی بین ۲۰ تا ۵۰ هستند. اما تعداد بانوانی که با کانون ارتباط دارند بسیار بیشتر و در رنج سنی گسترده تری است.
تاکنون چه فعالیت هایی را انجام داده اید؟
خوشحالم که اعضای کانون “به بانو” آنقدر پر برنامه بوده اند که اکنون بیان من عاجز باشد از اینکه به تفصیل از فعالیت ها بگویم اما به چند مورد کلی اشاره می کنم :
۱- نیاز سنجی دغدغه ها و مسائل زنان شهرستان بهبهان
۲- طرح ریزی فعالیت های کمیسیون و کانون بانوان بر اساس خروجی پژوهش مذکور
۳- برگزاری همایش های متعدد در حوزه های مختلف روانشناختی، علمی، اجتماعی و …
۴- تشکیل مجمع زنانِ با تجربه بهبهان
۵- تشکیل انجمن دختران جوان بهبهان
۶- برگزاری کلاس ها و کارگاه های مختلف علمی، ورزشی، فرهنگی، ادبی و …
۷- همراهی و همکاری با ادارات و دستگاه های اجرایی شهرستان
۸- شرکت در نمایشگاه های مختلف شهری
۹- برگزاری تور های علمی فرهنگی
و موارد دیگری که در حوصله این مطلب نمی گنجد
چه فعالیت هایی را در پیش دارید؟
علاوه بر ادامه برنامه های جاری، تاسیس کارگاه های کوچک اقتصادی در کانون در جهت توانمند سازی اقتصادی بانوان، جزء اصلی ترین برنامه های آتی کانون می باشد و همچنین تشکیل غرفه یا بازارچه فروش در مرکز شهر. ناگفته نماند به زودی بازارچه هفتگی ” شنبد بزا ” توسط اعضای کانون دایر خواهد شد.
استقبال بانوان بهبهانی از کانون شما تا کنون چگونه بوده است؟
با توجه به دل مشغولی های متنوعی که در حال حاضر برای خانم ها وجود دارد لازم است که کانون با قدرت بیشتری ظاهر شود تا بتواند نظر همشهریان را جلب کند. با این حال خوشبختانه کیفیت و تنوع برنامه ها موجب شده در مدت کمتر از یک سال از فعالیت کانون، نظر و استقبال خوبی نسبت به خود داشته باشد البته توقع این است که بسیار بیشتر از این شاهد حضور دلگرم کننده خانم ها باشیم.
پیشنهاد شما به بانوان بهبهانی چیست؟
یک سری مسائل وجود دارد که تمام زنان ایران با آن مواجه هستند مثل اینکه تصور می کنند جایگاه شایسته ای از لحاظ اجتماعی، اقتصادی و حرفه ای و… برای آن ها لحاظ نشده و همینطور دو گانگی های چالش زای مدرنیته وسنتی بودن و… ، اما علاوه بر این به نظر می رسد به صورت خاص زنان بهبهانی به ویژه زنان جوان تر دچار نوعی رخوت و دلسردی هستند که مانع از سر زندگی و نشاط عاطفی و اجتماعی ایشان می شود. این مسئله در وحله اول بر روحیه تمام اعضای خانواده و سپس بر جامعه تاثیر منفی می گذارد و شهر را از یک محیط شاد و پر امید به یک شهر مرده و غیر پویا تبدیل می کند. پیشنهاد من این است که با آگاهی از این مسئله هر زنی در هر رده سنی با شرکت در فعالیت های جمعی داوطلبانه یا انتفاعی، ضمن اینکه سعی کند به خود آگاهی دست پیدا کند، مانع از ریشه دار شدن این روحیه در خود، خانواده و اطرافیانش شود. ضمن اینکه با حضورش در مجامع مختلف میتواند بالی برای پیشرفت شهری باشد که در آن زندگی می کند و در بهتر شدن آن شهر سهیم باشد.
تاکنون کدامیک از مسولین و ادارات بهبهان از شما حمایت کرده اند؟
در ابتدای کار برخی از مسولین و مدیران شهری که نه شناختی از من داشتند و نه چشم اندازی از فعالیت های کانون، به سختی همراه می شدند، اما خوشبختانه در حال حاضر بیشتر مدیران ادارات حتی اگر از لحاظ مالی حمایت نکنند اما از لحاظ معنوی و سازمانی همکاری نسبتاً خوبی با کانون بانوان دارند.
کانون “به بانو” در حال حاضر با چه مشکلاتی مواجه است؟
همچنان مصرم از مشکلات نگویم به نظرم گفتن کمبود ها و مشکلات نه تنها چندان چاره ساز نیست بلکه ضعف یک مدیر را نشان می دهد. بگذارید این بماند و دست و پنجه نرم کردن ما و انشاالله خروجی مثبتی که نشان از پشت سر گذاشتن نقائص باشد.
انتظار شما از مردم و مسولین چیست؟
همیشه بهبهان و بهبهانی را از بیرون با عنوان شهر فرهنگی و شهروندان فرهیخته شناخته اند اما واقع بینانه که نگاه می کنیم بسیاری از مواقع بوده است که به عنوان شهروند لنگیده ایم و باعث اعتلای شهرمان نشده ایم. کاش به خود رجوع کنیم از خود شروع کنیم و علاوه بر حقوق شهروندی قائل به تکالیف شهروندی هم باشیم. خود اگاهی و مسئولیت پذیری گام های اولی هستند که شایسته است هر کدام از ما برداریم.
و اما مسولین ومدیران شهری در صورتی که قائل به این مسئله باشند که پایداری یک جامعه در گرو پایداری خانواده ها است و اساس یک خانواده را مادر تشکیل می دهد، در آن صورت مدیر هر دستگاهی و مسئول هر سازمانی در خصوص وظایف سازمان مطبوع خود، وظیفه می داند که در تحکیم بنیان خانواده کوشا باشد و به محکم کردن پایه های این بنا از ابتدای کودکی دختران، از سلامتی جسمی و روانی زنان و بقیه اعضای خانواده گرفته تا اقتصاد و اشتغال و معنوییت و غیره، در حد خود بکوشد. و کدام سازمان است که به نوعی و از طریقی با خانواده ها مرتبط نباشد؟ بنابراین این انتظار را از تک تک مسئولین و مدیران شهری داریم.
سخن پایانی؟
بگذارید پایان سخنم از یک آغاز بگویم – از حرکت وپویایی، از نیاز شهرم به شکوفایی و بهتر شدن بگویم که چشم انتظار تلاش و حرکت من و دیگر زنان شهرم است که مصمم و پیشرو، به دور از سیاست زدگی و خودخواهی و بد اخلاقی، در اقتصاد و کار آفرینی، در زیبا سازی خانه و محله، در آموزش و فرهنگسازی، در فعالیت های خیرخواهانه و بشردوستانه، در ترویج مهربانی و صلح و دوستی، در نشر معنویت واخلاق، در عفاف و پاکدامنی، در ایجاد نشاط و امید و سرزندگی، در واقعیت نگری و مسئولیت پذیری پیشتاز باشیم و برای دستیابی به این موارد در انجمن دختران جوان، در مجمع زنانِ با تجربه بهبهان و در کانون به بانو در کسوت یک شهروند مسئول، قابلیت های خود را به اشتراک بگذاریم و ” به بانو ” را به جایگاه در خور نامش برسانیم.
با تشکر از وقتی که در اختیار ما گذاشتید.
تهیه و تنظیم: خانم فردوس برهانی فر
پی نوشت: علاقه مندان می توانند برای کسب اطلاعات ، ثبت نام و عضویت در کانون به آدرس :
بهبهان – خیابان جواهر بهبهانی – جنب فرمانداری – بعد از اداره محیط زیست – کانون فرهنگی بانوان بهبهان(به بانو) مراجعه و یا با شماره های ۵٢٧٢٣٩٢٠ – ۶۴۶۹ ۱۶۵ ۰۹۳۸ تماس حاصل نمایند. *